iulie 10, 2015

La rece despre Campania "Hai să facem o Bibliotecă"

A trecut o săptămână de la evenimentul mult aşteptat de la Gîrbova, din data de 3 iulie. Campania pornită pe facebook, si intitulată "Hai să facem o Bibliotecă", a fost iniţiată de Titiana Morariu, o tânără de 30 de ani, născută la Gîrbova, care momentan lucrează în Londra. Echipa de organizatori-voluntari au făcut public evenimentul, au colectat cărţi, au pregătit programe artistice şi au încheiat parteneriate.




A fost într-adevăr o campanie de la oameni pentru oameni, în care diverse persoane si-au oferit ajutorul în bunul mers al acestei acţiuni. S-au transportat cărţi în plase, rucsaci, pe bicicletă, cu maşina,s-au trimis prin curierat ori Poşta Română.
Prima donatie a fost din Sebeş, după care a continuat cu Alba Iulia, Cugir, Brasov, Baia Mare, Cluj Napoca, Sibiu, Targu Mures. Cadrele didactice din Gîrbova au pregătit cu o parte din elevii şcolii, piese de teatru, cîntece, recitaluri de poezii, deşi cei mici erau în vacanţă. Din cauza retrocedărilor, neavănd o sală destul de încăpătoare în incinta şcolii, s-a pus la dispoziţie Căminul Cultural din comună, recent renovat.

Pe lângă donatorii pe persoană fizică - care este - vorba unui clasic în(că) în viaţă, au mai donat:
- Biblioteca Judeţeană Alba
- Clubul Rotaract Sebeş
- Primaria Alba Iulia
- Anticariat Socrate Cluj Napoca

Afişul oficial al Campaniei "Hai să facem o Bibliotecă" - mulţumiri lui George Opincariu


Ne-au fost alături ca parteneri, Kiss FM Alba Iulia, Ziarul Sebeşanul, Alpin 57LUX prin surpriza dulce de la final, George Opincariu prin frumosul afiş al evenimentului FotoPronto Sebes. Singurul om politic care a susţinut această idee a fost Cosilierul Local Sebes - d-ul Radu Cristian patronul pub-ului La Zvonuri. Poate, dacă era an electoral făceam şi un Teatru ori o Opera în comună, nu?

S-a încercat prin anumite manevre să se însuşească oarecum evenimentul de către o altă .... entitate, fără succes însă. Om fi noi săraci ori civili dar nu suntem proşti !

Ziua evenimentului a început cu emoţii, mai ales pentru cei implicaţi direct, dar coeziunea aceea de oameni adunaţi pentru o fapta bună ne-a ajutat să terminăm cu bine.

În total, aproximativ 2,000 de cărţi au ajuns în rafturile noi ale Bibliotecii din Gîrbova unde vor puse la dispoziţia tuturor celor interesaţi de lectură şi cunoaştere.

Echipa voluntarilor implicaţi în această campanie, adunaţi sub numele de "BiblioHigh", multumeşte tuturor donatorilor, partenerilor, sponsorilor, profesorilor, şi nu în ultimul rând copiilor pentru toată implicarea în această acţiune. "Gîrbova2015" a fost primul astfel de eveniment de strângere de cărţi pentru bibliotecile din mediul rural organizat de echipa BiblioHigh. Vă mai aşteptăm şi pe viitor cu acelaşi entuziasm şi solidaritate !

De asemenea, BiblioHigh o să fie aproape, o să se implice şi o să susţină orice eveniment, acţiune sau campanie din domenii precum cultura, sportul, protecţia mediului, dezvoltare turistică etc. Credem în România frumoasă, solidaritate, bun simţ, respect şi în oameni.

Vă mulţumim !

Mai jos puteti vizualiza cateva instantanee de la eveniment.

O parte din cărţile donate Bibliotecii din Gîrbova

"Nu citeşti o carte?" - o scurtă dar foarte reuşită piesă de teatru preyentată de două aleve ale Şcolii din Gîrbova

Rafturile realizate de Alin Alisie îşi asteaptă volumele 

Echipa BiblioHigh

"E bine că se fac şi astfel de campanii, nu doar campanii electorale" - D-ul Ioan Nedela, primar al comunei Gîrbova

Fotografie de grup

Publicul prezent la eveniment

"Cartea, prietena mea". Despre plăcerea si folosul cărţilor în ziua de azi. 

Moment folcloric

Prezentatori...

Tradiţii româneşti

Echipa BiblioHigh


D-na Prof. Liana Cioca, Directoarea Şcolii Gîrbova

Căminul Cultural Gîrbova


Nu au fost emoţii... 


George Călinescu - Istoria literaturii române, carte donată de Adrian Tecucean

Panou realizat de elevii din Gîrbova

Teatru....






D-ul Radu Cristian, consilier al Municipiului Sebeş şi patron La Zvonuri




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Într-o țară...

" Iubesc istoria României cu o ură grea. Trecutul României nu mă flatează deloc şi nici nu sunt prea mândru de strămoşii mei lipsiţi de...