februarie 03, 2015

9 entități care stau în spatele protestelor de la Sebeș

După cel de-al treilea protest de la Sebeș împotriva poluării cu formaldehida, compania în cauză a declarat că în spatele protestelor de la Sebeș există o campanie de dezinformare și manipulare.

Astfel că, în această săptămână am investigat ca un adevărat Sherlock Holmes, tainele ascunse și misterioase ale acestor mișcări populare în masă. Vă previn dinainte că este o lume periculoasă, fantastică dar și amuzantă pe alocuri, unde magia și vrăjitoria par din povești. Sunt lucruri care sunt greu de ințeles. Sau nu.

1. Civilizația Cucuteni sau civilizația Cucuteni-Tripolia.  Este cea mai veche civilizație europeană, datând din anii 4600-2500 î. Hr., ea întinzându-se pe teritoriile României, Republicii Moldova și a unei părți din Ucraina de astăzi. Ceramica Cucuteni, spre exemplu, este unică în lume. Predomină decorul în spirală sub diverse forme și modele, crezându-se de fapt că aceste spirale întruchipează de fapt norii de formaldehidă formați in Sebesul mileniului III d. Hr. . Mai mult decât atât, dacă priviți răspândirea acestei civilizații puteți observa că din zona Sebeș pleacă această extindere a civilizației Cucuteni, precum formaldehida se răspândește și azi.  Sunt cele mai importante semne că acești strămoși ai noștri au prezis viitorul și că încercau să ne prevină.


Simbolistica decorurilor de pe ceramica Cucuteni-Tripolia

















Norul de formaldehidă întruchipat în întinderea civilizației Cucuteni 
















2. Izabella. Ați văzut și dumneavoastră ce viral a devenit evenimentul "Ziua Izabellei" pe internet. Într-un interviu extraordinar, acordat în exclusivitate emisiunii "La Măruță",  aceasta a recunoscut că ea se află în spatele mișcărilor de la Sebeș: "M-am întălnit și cu cei de la combinat, dar au plecat spunând ca e prea mare harababura".


Izabella se află în spatele protestelor de la Sebeș
















3. Iacob Eraclide sau Despot Vodă. Despot Vodă a fost cel care l-a detronat pe Alexandru Lăpușneanu în prima sa domnie (1564-1568) în bătălia de la Verbia. Despot-Vodă era deranjat de faptul că Lăpușneanu folosindu-se de bani, s-a pus bine atât cu Regele Poloniei cât și cu Poarta Turcească, altfel spus a aruncat cu banii în stânga și dreapta cumpărându-și protecția. Despot Vodă a văzut această situație și peste vreo 500-550 de ani mai târziu, de data aceasta în Transilvania.


Iacob Eraclid sau Despot Vodă






















4. Tribul Fangonsetopo-Mokolowewi. Trib izolat din Burkina Faso. Aceștia au găsit informații pe google-socotitoare cum că aici s-ar produce formadehidă. Au promis celor ce ies în stradă 23 de bivoli la proțap, 13 piei de leu, câte un set de mărgele magice împotriva canibalilor și a tribului Wokkaelongo (din vecinătate), precum și toate femeile tribului deschise oricăror propuneri ale barbaților sebeșeni protestanți. Merg și ăia ortodocși. Comunicăm cu ei prin nori de formaldehidă, imparțiți egal, fie în 3,66 , 7,77 sau 24,56 dacă este noapte și avem de unde. Nu au adrese de facebook, au rămas la conturile de hi5. Fiind un trib izolat și neacceptând pozele in format .jpg, încă nu avem imagini din interiorul acestuia.

5. Mircea Badea. Nu e important, el vrea doar sa bată recordul la făcut șpagatul in grup, simultan. Așteptam vremuri mai calde să nu ne incurce cojoacele și izmenele.  Pentru că e posibil ca și minorii să citeasca acest articol, mi-a fost imposibil sa postez o fotografie cu acesta.

6. Câinele Shony. A fost prima ieșire în public mai importanta a acestui patruped. El este Președintele Grupului de Inițiativa Canină Sebeș, și stă și el în spatele mitingurilor din fiecare duminica. Într-un interviu acordat revistei "Câinele și pisica", acesta a recunoscut că a întărâtat sebeșenii să iasă în stradă contra poluării, tocmai ca să distragă atentia autorităților locale și a locuitorilor asupra problemei câinilor maidanezi, tot mai mulți in Sebeș. "Țin să precizez că și pe mine mă deranjează acest aer din Sebeș" a mai declarat Shony.


Cainele Manipulator 





















7. Mihai Traistariu -  "Am văzut pe internet despre manifestațiile de la Sebeș. Sincer nu știam ce este formaldehida. M-am interesat. Și am văzut că una din consecințele acestei substanțe este și căderea părului. Nu mai vreau pe nimeni să sufere de ce am suferit eu. Vreau ca sebeșenilor să nu le cadă părul. Ii susțin până la ultimul fir de păr.. ca să zic așa. Duminica viitoare o să vin să le cânt o doină - 'Wash and go' ! "

8. Vărul. Acesta a apărut duminică în mijlocul protestatarilor spunand urmatoarele: "Bună, mi se spune Vărul. De aici mă ocup eu ! " Dupa el, au apărut aproximativ 31.459 de persoane. "- Poftiți. Acum aveți de unde alege !"


Vărul e cu noi !





















9. Marty McFly și Doc Emmet Brown din trilogia "Back tot the future". Într-o călătorie de-a lor, nedifuzată pe marile și micile ecrane, aceștia au călătorit în anul 2029 în zona Transilvaniei. Bulversați de ce au văzut, adică nu au văzut - pădurile -  s-au intors să salveze Sebeșul și munții din zonă. Totuși au fost fermcați de pălinca din Transilvania, de ceapa cu slănina și brânza buna din Mărginimea Sibiului.


Subiect de film















* ATENȚIE : Acesta este un PAMFLET. A se trata ca atare. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Într-o țară...

" Iubesc istoria României cu o ură grea. Trecutul României nu mă flatează deloc şi nici nu sunt prea mândru de strămoşii mei lipsiţi de...